شرح طريقة عمل الحواوشى المصرى - العيش باللحمة
<BLOCKQUOTE>
- الكمية تكفي: 3 أشخاص
- وقت التحضير: 15 دقيقة
- وقت الطهي: 40 دقيقة
- المقادير: نصف كيلو لحم مفروم
- بصله كبيره
ملح وفلفل وبهارات وحبهان
2حبة طماطم
2 فلفل رومى(ممكن اضافة الفلفل الحار)
عيش بلدى(يستحسن يكون نصف سوا،يعنى وشه ابيض)
زبده للوجه - التحضير: يعجن اللحم بالبصله والتوابل ويوضع ساعه بالثلاجه
تقطع الطماطم والفلفل جانبا
يفتح العيش البلدىمن جانب واحد - الطبخ: نضع اللحم بداخل العيش المفتوح ونضع عليه بعض الطماطم والفلفل ويرص فى صاج الفرن بعد دهنه بالزيت
ندهن وجه العيش بملعقة زبد
يدخل الفرن بدرجة حراره متوسطه - ملاحظات: يفضله الاطفال بالكاتشاب
يقدم بجانبه بعض المخللات