ارقى شباب على النت

الدندراوي يرحب بك زائرنا الكريم
وهدفنا هو رضائكم





انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ارقى شباب على النت

الدندراوي يرحب بك زائرنا الكريم
وهدفنا هو رضائكم



ارقى شباب على النت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
ارقى شباب على النت

عام


4 مشترك

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    شروق
    شروق
    مراقب عام
    مراقب عام


    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Qatarw.com_378500351



    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Qatarw.com_178691187


    عدد المساهمات : 1665
    نقاط : 2372
    السٌّمعَة : 111
    تاريخ التسجيل : 06/11/2010

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Empty ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    مُساهمة من طرف شروق الإثنين يوليو 25, 2011 3:50 pm

    ملف الفول والسحور
    بســـم اللــه الرحمــن الرحيــــــم
    [size=21]رمضــــان كريـــــــــــم

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 2e0a7851fecbc9abf2e5370fc39220ac

    الملف الصغير ده علشان اللى بيتسحروا فول وبيض و زبادى بسسسسملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Smile35سسسس

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 82a5d5fefae9a2b56f0248abca8115c0ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Acda08053eef7624d89e22e337332c5a



    [center][b]المدمس
    400 جم فول
    - 30 جم عدس اصفر
    - 30 جم ارز- حبة طماطم-- فصين ثوم- ورقتين لورو
    الطريقة :
    - ننقع الفول قبل التدميس في ماء عادى لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة
    - نضع الفول المنقوع في دماسة بها ماء مغلي
    - نضيف حبة الطماطم والعدس والارز والثوم
    - تترك على النار لمدة ساعة
    - ثم توضع الدماسة على السخان الكهربائي على نار هادئة الى ان يتم النضج ( لمدة من 8 ساعات الى 12 ساعة )
    - بعد النضج وعند
    الإستعمال نضع الفول في طاسة نسخنه ونضيف عليه طماطم مبشورة ونغرفه في طبق
    التقديم ونضيف عليه كسبرة خضراء مفرومة وفلفل اخضر
    .





    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 928bfaec4ea414b7f4a331aacc2c1913




    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* A31c8c26e230285e1a0f7227e12feb4a



    [b]بعض اطباق الفول المدمس للسحور


    الفول بالزيت و الكمون
    :يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت (ذرة او زيتون زيماتحبوا)

    الفول بالدقة
    :تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفهاعليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.

    الفول بالسلطة
    :تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.

    الفول بالطماطم
    :تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.

    الفول بالسمنة أو الزبدة:
    نضيف للفول سمن أو زبدة حسب الطلب و بدل الكمون بنضع فلفل أسود و ملح.

    الفول بالبيض:
    نقلي البيض عادي و بعدين نضيف لهالفول و ملح و فلفل أسود.

    الفول بالثوم و الطماطم:
    نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح وفلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.

    صينية الفول بالبيض في الفرن
    :نفسالخطوات السابقة ننفذها و بعدين نضع الفول الساخن في صينية الفرن و نكسر عددالبيضات اللي نحبه عليه بحيث يكون الصفار سليم و بعدين ندخله الفرن ونولعه من تحت شوية لحد ما البيض يستوي و بعدين نولع الشواية من فوق شوية لحد مالوجه يكون ذهبي.

    البيض بالسجق:
    نجيب السجق و نقطعه و نحمره في السمن و بعدين نضيف الفول و الملح و الفلفل الاسود.

    الفول بالباذنجان
    :لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.
    فول بالبيض المسلوق
    :نحط للفول عصيرليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و يا سلام لو زعتر دقة عليه



    [b] [center]فـــــــــــــــــــولبالطحينة

    فول مدمس

    طماطماية

    معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم

    نص معلقة صغيرة ثوم مهروس

    معلقة كبيرة طحينة

    معلقة خل

    معلقةعصير ليمون

    معلقتين كبار زيت

    ملح و كمون

    الطريقة

    سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة

    ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض

    وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون



    فــــــــــــــــــــــول بالفلفل الاخضر

    فول مدمس

    نص معلقة صغيرة ثوم مهروس

    واحدة فلفل رومى

    كوب عصير طماطم

    ملح وفلفل وكمون

    2 معلقة زيت (او ممكن لو بتحبية بالزبدة يبقى معلقة زبدة)

    الطريقة

    ضعى الزيت او الزبدة على الناروحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر

    ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ماتتسبك

    ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين

    قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية علىالفول و تبلى بالملح والكمون

    يغلو غلوة مع بعض

    واغرفية بالهنا والشفا



    فـــــــــــــــــــــــــول بالزبدة والثوم

    فول مدمس

    2 معلقة صغيرة ثوم

    معلقة كبيرة زبدة

    معلقة عصير ليمون

    ملح وفلفل وكمون

    الطريقة

    ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصيرالليمون وقلبيهم

    ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون

    ويغرف وبالهنا والشفا
    فـــــــــول بالبيضالمسلوق:

    نحط للفول عصير ليمون و ملح وفلفل أسود و كمون و زيت وتكوني سلقة بيض عادي ونقطعة و يقلب مع الفول ( يا سلالالالالالالام طعمة وهم) و ياسلام لو زعتر دقة عليه

    فول بالطحينة
    فول مهروس – ليمونطحينة او سلطة طحينة – ملح وفلفل
    الطريقة
    نضع الفول فى الطبق ثم نضع على الوش الطحينة بطريقة خطوط ونجملها بالسكينة ثم نعصر عليها عصير ليمون
    فول بالعصاج
    فول مهروس او صحيح – 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – ملح وفلفل
    نضع فى مقلاية م ص سمن او 2 م زيت ثم نضع بصلة مفرومة لحد ماتصفر ثم نضع اللحمة المفرومة وملح وفلفل لحد ماتستوى
    نضع الفول فى الطبق ثم نضع عليه اللحمة المعصجة ونجمله بقرن فلفل حامى
    فول بالسمسم
    قول مهروس – سمسم – زيت سمسم – ملح

    [/b]
    نضع الفول فى الطبق ونضع علية رشة زيت سمسم ثم نضع السمس



    [/b]
    [/center]

    [/b]
    مجدي عمارة
    مجدي عمارة
    مدير عام


    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Qatarw.com_1822993330
    عدد المساهمات : 2679
    نقاط : 3734
    السٌّمعَة : 76
    تاريخ التسجيل : 02/12/2010

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Empty رد: ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    مُساهمة من طرف مجدي عمارة الإثنين يوليو 25, 2011 3:57 pm


    الله الله الله
    ياشروق
    بجد ياختي الغاليه
    طبق فول رووووووووووعة
    تسلم الايادي

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 1594
    عمر احمد
    عمر احمد
    عضو مميز
    عضو مميز


    عدد المساهمات : 359
    نقاط : 630
    السٌّمعَة : 15
    تاريخ التسجيل : 27/06/2011

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Empty رد

    مُساهمة من طرف عمر احمد الإثنين يوليو 25, 2011 5:03 pm



    بجد بجد بجد والله تسلم ايدك
    رملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* 13058428181374وعه مع المنوعات دي
    والله الواحد خد علي الشويه الفول دول
    ووحشني قوي الاصناف دي
    دا انا شامم ريحته وانا بره المنتدي
    تسلمي ياست الكل
    وكل عام وانتي بخير
    ودي هديه بسيطه مني ليكي في رمضان
    ولا كن مش بسيطه دي عظيمه مصحف مني ليكي هديه
    اعاده الله عليكي وعلي الامه الاسلاميه بالخير

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Images?q=tbn:ANd9GcQNi3MbVKfTWzGpKB-jvgWfA05H_ZHKuEDS-PNf_f0yhABQnGiIMQ
    محمدعلى الخضرى
    محمدعلى الخضرى
    مشرف عام القسم الاسلامي
    مشرف عام القسم الاسلامي


    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Qatarw.com_1111519285
    عدد المساهمات : 346
    نقاط : 512
    السٌّمعَة : 15
    تاريخ التسجيل : 15/11/2010

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Empty رد: ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    مُساهمة من طرف محمدعلى الخضرى الإثنين يوليو 25, 2011 6:08 pm

    الفول بالسمنة أو الزبدة:
    نضيف للفول سمن أو زبدة حسب الطلب و بدل الكمون بنضع فلفل أسود و ملح.





    بعععععععععععععععععععععع


    الحمد لله





    تسلم ايديكى ياشروق


    ايوه كده الواحد يصوم وهو متاكد انه مش هيجوع
    شروق
    شروق
    مراقب عام
    مراقب عام


    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Qatarw.com_378500351



    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Qatarw.com_178691187


    عدد المساهمات : 1665
    نقاط : 2372
    السٌّمعَة : 111
    تاريخ التسجيل : 06/11/2010

    ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-* Empty رد: ملف الفـــــول والسحـــــــــــــور *-*

    مُساهمة من طرف شروق الثلاثاء يوليو 26, 2011 1:08 am

    شكرا ليكم جميعا وكل سنه وانتم بخير يارب

    وشكرا يا عمر على الهدايه تسلم ايدك

    وتسلموا جميعا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء مايو 08, 2024 2:53 pm