طريقة عمل اللحم المشوي على الفحم بالصور
[size=21]المقادير:
4 كيلو لحم ضاني عربي او نيوزيلاندي ( يفضل الريش أو الشقف او مكعبات متوسطة )-
2 كوب صلصة سويا ( ماركة البجعة )-
1 باكيت معجون طماطم-
1 معلقة فلفل اسود-
1 معلقة صغيرة شطة حمراء ناعمة-
10 فصوص ثوم-
2 معلقة خل ابيض-
2 معلقة كمون مطحون-
1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم-
1 بصلة كبيرة-
2 حبة فلفل اخضر بارد-
2 حبة طماطم-
2 معلقة زيت.
الطريقة:
يغسل اللحم جيدا
نقومبفرد اللحم قليل الدق علية بساطور او شاكوش اللحم المخصص لذلك (للريشوالشقف فقط ) ، في حالة ان تكون اللحم في صورة قطع لا يتم فردهاوتترك كماهي
ملحوظة هامة : عند شراء اللحم يحب ان تكون بة قليل من الدهون وليس خاليا تماما.
بعد فرد اللحم يتم تركة قليلا لعمل التتبيلة
طريقة عمل التتبيلة :
توضعالصويا+ الزيت + الخل + الكمون + الطماطم + جوزة الطيب + البصلة +معجونالطماطم + الفلفل الاسود + الفلفل الاخضر + الثوم+ الشطة في الخلاطويتمضرب المكونات الي ان تصبح سائلا ولا وجود لمكونات صلبة بها
تحضروعاء كبير نضع فية كمية صغيرة في الاسفل وبعدها نبدا برص اللحم فيصورةطبقلت وبين كل طبقة وطبقة نوضع سائل التتبيلة حتي يتم التاكد منوصولالتتبيلة لكل الاجزاء وتترك في الثلاجة بمدة لا تزيد عن اربع ساعاتولاتقل عن الساعة والنصف حتى تحصلوي علي افضل مذاق
جربوها
وبالهنا والشفاء
[size=21]المقادير:
4 كيلو لحم ضاني عربي او نيوزيلاندي ( يفضل الريش أو الشقف او مكعبات متوسطة )-
2 كوب صلصة سويا ( ماركة البجعة )-
1 باكيت معجون طماطم-
1 معلقة فلفل اسود-
1 معلقة صغيرة شطة حمراء ناعمة-
10 فصوص ثوم-
2 معلقة خل ابيض-
2 معلقة كمون مطحون-
1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم-
1 بصلة كبيرة-
2 حبة فلفل اخضر بارد-
2 حبة طماطم-
2 معلقة زيت.
الطريقة:
يغسل اللحم جيدا
نقومبفرد اللحم قليل الدق علية بساطور او شاكوش اللحم المخصص لذلك (للريشوالشقف فقط ) ، في حالة ان تكون اللحم في صورة قطع لا يتم فردهاوتترك كماهي
ملحوظة هامة : عند شراء اللحم يحب ان تكون بة قليل من الدهون وليس خاليا تماما.
بعد فرد اللحم يتم تركة قليلا لعمل التتبيلة
طريقة عمل التتبيلة :
توضعالصويا+ الزيت + الخل + الكمون + الطماطم + جوزة الطيب + البصلة +معجونالطماطم + الفلفل الاسود + الفلفل الاخضر + الثوم+ الشطة في الخلاطويتمضرب المكونات الي ان تصبح سائلا ولا وجود لمكونات صلبة بها
تحضروعاء كبير نضع فية كمية صغيرة في الاسفل وبعدها نبدا برص اللحم فيصورةطبقلت وبين كل طبقة وطبقة نوضع سائل التتبيلة حتي يتم التاكد منوصولالتتبيلة لكل الاجزاء وتترك في الثلاجة بمدة لا تزيد عن اربع ساعاتولاتقل عن الساعة والنصف حتى تحصلوي علي افضل مذاق
جربوها
وبالهنا والشفاء